Skreddersydd opplegg for din organisasjon

ModerneStudieteknikk består av flere teknikker om hvordan å gjøre læring mer effektivt. Det kan kalles for meta-læring, altså hvordan vi lærer å lære.

Teknikkene er i godt fundamentert i psykologisk forskning, og tar for seg blant annet hvordan hukommelsen virker, hva som skal til for å skape forståelse av et fag, og hvordan lede sin egen hverdag som elev eller student for å lære best mulig.

Et foredrag eller kurs er bestandig tilpasset til gruppen med elever eller studenter, som betyr at foredraget vil ta utgangspunkt i relevante fag, læreplaner og omstendigheter.

Likevel går selvsagt noen tema igjen på flere av kursene.

Foredragene kan variere i lengde og omfang, alt fra 45 min til en hel dag. Prisen på et slik foredrag vil avhenge av reisetid og varighet på foredraget. Ta kontakt med oss, så kommer vi raskt fram til et tilbud for deg og din organisasjon.

Ta kontakt for å høre mer

Vi har svært sjeldent fått så mange gode tilbakemeldinger på et kurs før.

Bendik Horvei, Tekna Student UiS

Magnus la frem stoffet på en engasjerende måte, med humor og personlighet, samtidig som vitenskap og forskning lå i bunn.

Anne-Marie Finsdahl, Høyskolen Kristiania

Vi i DebutUKA i Tromsø opplever Magnus som en veldig god foredragsholder for studenter.

Susanne Solheim Kravik, DebutUKA i Tromsø

Omtrent alle kunne fortelle at kurset var nyttig, motiverende eller inspirerende, og at ferdighetene de lærte var noe de ville ta med seg videre.

Kelsey Tisthammer, Psykologiforbundet Tromsø

Jeg synes Magnus har en evne til å videreformidle nye og ukjente teknikker på en fantastisk måte.

Paul Knutson, NITO Studentene Kongsberg

Magnus formidler kursinnholdet med stort engasjement og humor, og han er tilgjengelig for spørsmål i pausene og etter kurset.

Sissel Klaussen, Norges arktiske studentsamskipnad

Vi underviser ofte i disse temaene:

 • Teknikker for å øke din egen og andres motivasjon. Herunder lærer vi bort å bruke strukturell motivasjon, sosial motivasjon og personlig motivasjon, samt hvordan aktivere både mening, mestring og selvstyring for å bygge motivasjon.
 • Måter å tenke på som hjelper deg å skape nye vaner på en lett måte. Mange teknikker er hentet fra forskning på vanenedring, og du kan undersøke boken “The Power of Habit” for gode referanser.
 • Verktøy fra forskning som gjør at vi bedre kan forstå, og dermed bruke fokuset vårt på en mer strategisk måte. (Det fungerer veldig annerledes enn det mange tror)
 • Forstå hvordan læring egentlig skjer, altså hvordan hjernen husker, kobler og prosesserer det vi vil lære.
 • Hvordan kvitte seg med dårlige assosiasjoner til læring, som f.eks negative assosiasjoner til å lese. (Ref. bloggposten “Tenke Positivt?“)
 • Gode måter å bruke pausersøvn, kosthold og tilskudd på, slik at du kan jobbe lett, men også over lengre tid. (Se denne videoen for noen enkle tips: “Hvordan klare å fortsette lesingen etter en 8-timer lang studiedag?“)
 • Produktivit og planlegging for å prioritere det som er viktigst, planlegge på en god måte, og få til å starte oppgaver som man har en tendens til å utsette.
 • Metoder for å lese bedre, slik at du kan få oversikten raskere, skape sterkere minner av det du leser, og dermed sitte igjen med mye mer fra lesingen. (Hurtiglesing er det folk oftest tenker på når de tenker på studieteknikk, men både vår erfaring og forskning, viser at det er viktigere å lære god lesestrategi først)
 • Ressurser som gjør at du kan lære pensum uten å lese i det hele tatt, ved hjelp av f.eks lydbøker eller digitale ressureser (For de som kanskje ikke er så glad i å lese enorme mengder pensum, eller de som har utfordringer med f.eks dysleksi)
 • Enkle måter å bruke samarbeid på, slik at du husker mer, og øker forståelsen.
 • Spørre- og kommunikasjonsstrategier så du kan lære deg komplisert stoff, selv om den som underviser ikke nødvendigvis er så flink å forklare ting slik at du forstår dem.
 • Gode måter å få en gruppe til å jobbe sammen, slik at du kan øke produktiviteten med opptil 400%.
 • Hukommelseteknikker som gjør at du kan memorisere 50 stikkord på under 10 minutt.
 • Og mye mye mer…

Er du interessert i et opplegg for din organisasjon?

Send oss en kort, enkel melding via skjemaet her så fører vi samtalen videre per telefon eller e-post.